Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di code di gambero
- 700 g di molluschi cefalopodi misti (moscardini, totani, calamari, ecc.), puliti e a pezzi
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di passata di pomodoro
- 100 g di aceto di vino rosso
- 500 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2971 kJ / 710 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1 godz. 10 min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Brodetto romagnolo
50min
Vongole veraci su crostoni di pane
50min
Brodetto alla triestina
1 godz.
Brodetto all'abruzzese
1 godz. 10 min
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2 godz.
Zuppa di pesce misto
40 min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 godz.
Tegamino di vongole e zucchine
40 min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 godz. 10 min
Brodetto ricco con crostoni
1 godz.