Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
菠蘿皮
- 60 克 奶油 ,室溫軟化
- 40 克 糖
- ½ 顆 蛋 ,打散
- 120 克 低筋麵粉 ,過篩
麵糰
- 180 克 牛奶
- 1 顆 蛋
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 40 克 糖
- 270 克 高筋麵粉 ,過篩,需多備一些灑粉用
- 30 克 低筋麵粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 30 克 奶油 ,室溫軟化
- ½ 顆 蛋 ,打散
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1456.2 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1 g