羊肉丸佐摩洛哥煎餅

羊肉丸佐摩洛哥煎餅

4.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 人份

Składniki

摩洛哥煎餅
  • 320 克
  • 2 大匙
  • 新鮮酵母
    20 克
    1 滿茶匙 乾酵母粉, (8 克)
  • 橄欖油 ,多備一些刷油用
    10 克
  • 麵粉
    250 克
  • 全麥麵粉
    80 克
  • 粗粒麵粉 (杜蘭小麥粉)
    240 克
  • 1 ½ 茶匙
羊肉丸
  • 橄欖油 ,刷油用
  • 蒜頭
    4
  • 新鮮薄荷 ,只取葉子,依個人喜好調味
    5 - 6 枝
  • 羊肉塊, 去腱 ,切塊 (約2 公分)
    600 克
  • 匈牙利辣紅椒粉
    2 ½ 茶匙
  • 孜然粉
    2 茶匙
  • 1 ½ 茶匙
  • 凱宴辣椒粉
    1 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 新鮮巴西利 ,只取葉子,依個人喜好調味
    6 - 7 枝
  • 罐裝切碎蕃茄
    600 克
  • 200 克
  • 葵花油
    20 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 1018 kcal / 4263 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 111 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...