
Urządzenia i Akcesoria
羊肉丸佐摩洛哥煎餅
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 人份
Składniki
摩洛哥煎餅
-
水320 克
-
糖2 大匙
-
新鮮酵母20 克
-
橄欖油 ,多備一些刷油用10 克
-
麵粉250 克
-
全麥麵粉80 克
-
粗粒麵粉 (杜蘭小麥粉)240 克
-
鹽1 ½ 茶匙
羊肉丸
-
橄欖油 ,刷油用
-
蒜頭4
-
新鮮薄荷 ,只取葉子,依個人喜好調味5 - 6 枝
-
羊肉塊, 去腱 ,切塊 (約2 公分)600 克
-
匈牙利辣紅椒粉2 ½ 茶匙
-
孜然粉2 茶匙
-
鹽1 ½ 茶匙
-
凱宴辣椒粉1 茶匙
-
黑胡椒粉¼ 茶匙
-
新鮮巴西利 ,只取葉子,依個人喜好調味6 - 7 枝
-
罐裝切碎蕃茄600 克
-
水200 克
-
葵花油20 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
1018 kcal /
4263 kJ
Białko
46 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
111 g
Błonnik
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

摩洛哥街頭小吃
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan