Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
摩洛哥煎餅
- 320 克 水
- 2 大匙 糖
-
20
克 新鮮酵母
lub 1 滿茶匙 乾酵母粉 (8 克) - 10 克 橄欖油 ,多備一些刷油用
- 250 克 麵粉
- 80 克 全麥麵粉
- 240 克 粗粒麵粉 (杜蘭小麥粉)
- 1 ½ 茶匙 鹽
羊肉丸
- 橄欖油 ,刷油用
- 4 蒜頭
- 5 - 6 枝 新鮮薄荷 ,只取葉子,依個人喜好調味
- 600 克 羊肉塊, 去腱 ,切塊 (約2 公分)
- 2 ½ 茶匙 匈牙利辣紅椒粉
- 2 茶匙 孜然粉
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 凱宴辣椒粉
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- 6 - 7 枝 新鮮巴西利 ,只取葉子,依個人喜好調味
- 600 克 罐裝切碎蕃茄
- 200 克 水
- 20 克 葵花油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 111 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 11 g