Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di burro, + q.b. per lo stampo
- 180 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 140 g di pasta di mandorle
- 165 g di zucchero
- 180 g di burro
- 4 di uova
- 150 g di latte intero
- 180 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere (½ bustina)
- 40 g di cacao in polvere
- 70 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 135 g di zenzero candito, a dadini e passato nella farina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1951 kJ / 467 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina romagnola
15min
Torta di mele
1h
Verdure al vapore
20min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Pane integrale con crema spalmabile al formaggio e polpette di pollo
Brak ocen
Crostata di albicocche
1h 10min
Frappé Banana Split
15min
Torta di mele
1h 30min
Muffin salati alle verdure
45min
Biscotti alla quinoa
Brak ocen
Tortine alle fragole
1h 15min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min