Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marmellata di frutti di bosco
- 1 limone
- 500 g di frutti di bosco misti, freschi (esempio: lamponi, mirtilli, more) (vedere consiglio)
- 250 g di zucchero grezzo di canna
- 1 stecca di vaniglia
Pasta frolla
- burro per imburrare
- 1 limone, solo la scorza
- 3 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 150 g di burro, a pezzi
- 30 g di latte, per spennellare
- 30 g di cocco grattugiato, non zuccherato, tostato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1453 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele
1 Std.
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta allo yogurt
1h 40min
Torta di mele
1 Std.
Pane di farro alle nocciole
2 Std. 50 Min
Crostata di albicocche
1 Std. 10 Min
Impasto per pizza
1 Std.
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 Std.
Torta di mele
1 Std. 30 Min
Pizza margherita
2h 10min
Pasta frolla
2 Std. 5 Min
Crostata di marmellata
1 Std. 10 Min