Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- ½ cucchiaio di burro, non salato, per imburrare
Impasto
- 220 g di farina bianca
- 85 g di burro, non salato, a cubetti (2 cm)
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno e bagna
- 50 g di mandorle
- 600 g di albicocche, tagliate in quattro
- ½ stecca di vaniglia
- 50 g di zucchero
- 200 g di panna acida
- 100 g di latte
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3116 kJ / 746 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Torta di mele
1h
Besciamella
15min
Torta di mele
1h
Crocchette di patate a faccina
2 Std. 5 Min
Impasto per pizza
1h
Besciamella
15min
Torta di mele
1h 30min
Crostata di marmellata ai frutti di bosco
2 Std. 35 Min
Pasta frolla
2 Std. 5 Min
Pasta frolla dolce
1 Std. 50 Min
Marmellata di fragole
1h 5min
Crostata di marmellata
1h 10min