Torta soffice al cioccolato e caffè

Torta soffice al cioccolato e caffè

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Stampo
  • burro, non salato per imburrare
Impasto
  • 130 g di nocciole sgusciate, con la buccia
  • 220 g di zucchero grezzo di canna
  • 150 g di farina per pane
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
  • 1 ½ cucchiaino di caffè istantaneo
  • 5 uova
  • 180 g di burro, non salato morbido, a pezzi (3 cm)
  • 1 cucchiaio di liquore al caffè (opcjonalnie) (Kaluah)
  • 1 pizzico di sale
  • 1000 g di acqua
Glassa
  • 100 g di cioccolato fondente a pezzi (3 cm)
  • 30 g di burro, non salato
  • 50 g di panna intera, fredda

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8 g
Kalorie 2084 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...