Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato per imburrare
Impasto
- 130 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 220 g di zucchero grezzo di canna
- 150 g di farina per pane
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- 1 ½ cucchiaino di caffè istantaneo
- 5 uova
- 180 g di burro, non salato, morbido, a pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaio di liquore al caffè (Kaluah) (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
Glassa
- 100 g di cioccolato fondente, a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro, non salato
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10 min
Torta allo yogurt
1 Std. 40 Min
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10 min
Torta di mele
1j
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Muffin al cioccolato
45 Min
Torta di mele
1j 30 menit
Torta tripla al cioccolato
3sa
Torta di Pasqua
1 Std. 45 Min
Glassa di zucchero
10 min
Torta soffice al cioccolato
1j 30 menit
Torta al cioccolato e zucchine
1j 25 menit