Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di latte
- 175 g di acqua, tiepida
-
½
cubetto di lievito fresco (circa 20 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 500 g di farina rustica, e un po' di più per cospargere
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza
1h
Panini per hamburger
1 godz. 45 min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 godz.
Pane rustico
2h
Pane al latte
2h 20min
Pane rustico
2h
Pane veloce
1 Std. 15 Min
Pane alle olive
2h 20min
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
panini al latte
2 Std. 5 Min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Crostata di marmellata
1h 10min