Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di latte
- 175 g di acqua, tiepida
-
½
cubetto di lievito fresco (circa 20 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 500 g di farina rustica, e un po' di più per cospargere
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Pane ticinese
1h 50min
panini al latte
2 Std. 5 Min
Pane vodese con croce
13h 30min
Pane per toast
16h
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Pane rustico
2h
Panini di San Gallo
26 godz. 30 min
Focaccia alle cipolle
2 Std. 20 Min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Pane tipo ciabatta
1h 45 min
Grissini
1h 20min