Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cake
- 100 g hazelnuts
- 120 g dates, pitted, halved
- 2 eggs
- 30 g oil
- 1 tsp vanilla aroma
- 200 g buttermilk
- 100 g flour
- 30 g cocoa powder
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp baking powder
- 1 - 2 pinches salt
Cake pops
- 15 g freeze-dried raspberries
- 50 g blanched almonds
- 100 g crunchy peanut butter, unsweetened
-
400
g dark chocolate, in pieces (see tip)
lub 400 g white chocolate, in pieces (see tip) - 3 tbsp oil
- shredded coconut, raw or toasted, for coating (opcjonalnie)
- coloured sprinkles, for decorating (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1136.8 kJ / 271.7 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 126.8 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry White Chocolate Cheesecake
6h 30min
Chocolate Ganache Tart with Caramel
1h 40min
Savory tart with tuna, eggs and capers
1h
Tiered Mermaid Tail Cake
Brak ocen
Cheesy Corn Dogs
2h
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Pistachio Cupcakes
40 min
Number Cake
2h
Strawberry Cheesecake Milkshake
40 min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries
45 min
Souffle pancakes with berries
40 min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15min