Chocolate cake pops
TM6 TM5 TM31

Chocolate cake pops

3.6 (5 ocen)

Składniki

Chocolate cake

  • 100 g hazelnuts
  • 120 g dates, pitted, halved
  • 2 eggs
  • 30 g oil
  • 1 tsp vanilla aroma
  • 200 g buttermilk
  • 100 g flour
  • 30 g cocoa powder
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp baking powder
  • 1 - 2 pinches salt

Cake pops

  • 15 g freeze-dried raspberries
  • 50 g blanched almonds
  • 100 g crunchy peanut butter, unsweetened
  • 400 g dark chocolate, in pieces (see tip)
    lub 400 g white chocolate, in pieces (see tip)
  • 3 tbsp oil
  • shredded coconut, raw or toasted, for coating (opcjonalnie)
  • coloured sprinkles, for decorating (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1136.8 kJ / 271.7 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
21.5 g
Tłuszcz
19.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
4.3 g
Sód
126.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy