Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Baklava
-
350 g walnuts, shelledunsalted pistachio nuts350 g
-
butter cut in pieces80 g
-
sunflower oil50 g
-
sugar100 g
-
orange blossom water4 tbsp
-
filo pastry10 sheets
Syrup
-
sugar200 g
-
water100 g
-
ground cinnamon (opcjonalnie)1 tbsp
-
blossom water1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.6 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pretzels
1 Std.
French Herb Cream Cheese
48 Std.
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 Min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 Std. 45 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Baklava with Walnuts
3 Std.
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 Std. 45 Min
Chicken pastilla
1 Std. 10 Min
Prawn Dumplings
1 Std. 15 Min
Sufganiyot
2 Std. 30 Min