Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Baklava
-
350 g walnuts, shelledunsalted pistachio nuts350 g
-
butter cut in pieces80 g
-
sunflower oil50 g
-
sugar100 g
-
orange blossom water4 tbsp
-
filo pastry10 sheets
Syrup
-
sugar200 g
-
water100 g
-
ground cinnamon (opcjonalnie)1 tbsp
-
blossom water1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.6 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coppa del nonno
5 min
Apple Pâtes de Fruits
6 godz. 15 min
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle
2 godz. 55 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
'Qamar el-din' juice
5 min
Semolina cake (namoura)
1 godz. 50 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Arseeyah
50 min
Gazelle horns
1 godz.
Speedy Bassara
25 min
Spanish flan
7 godz. 55 min
Baklava with Walnuts
3 godz.