Wersje kompatybilne
Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 oz veal shank, bone in (approx. 4 pieces)
- 1 tsp salt
- 3 - 4 tsp Tellicherry cracked peppercorns, ground, divided
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 2 oz celery, cut into pieces
- 2 oz shallots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 oz tomato paste
- 4 oz dry white wine
- 32 oz beef stock
- 1 tsp edible dried lavender, plus extra to garnish
- 1 tbsp cornstarch
- 1 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1722 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1h
Chicken corn chowder, Broccoli terrines
1h 25min
Pork Tenderloin with Carrots and Pesto Potatoes
2h 55min
Chicken Coq au Vin (Betty) Metric
2 Std. 15 Min
Stuffed Pork Loin with Apple Cider Sauce
1h
Chicken with Mustard Sauce and Vegetable Soup (TM6 Metric)
40 min
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 min
Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese
1h 5min
Pork tenderloin parcels
1h
Chicken casserole with saffron and orange
1h 35min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 godz. 35 min