Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Witte fondant (zie tips)
- 300 g suiker
- 100 g water
Vanillebiscuit
- 4 eieren
- 120 g suiker
- 10 g natuurlijk vanille-extract
- 70 g bloem
- 30 g maïzena (zetmeel)
Chocoladebiscuit
- 4 eieren
- 120 g suiker
- 50 g bloem
- 30 g maïzena (zetmeel)
- 20 g ongezoete cacaopoeder
Ganache
- 250 g pure chocolade, 70% cacao
- 200 g room, min. 30% vet
Afwerking
- 30 g water, afhankelijk van het gewicht van de fondant
- 50 g hagelslag
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1188 kJ / 283 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frangipanetaart
1 Std. 25 Min
Vegan feta in olie met kruiden
Brak ocen
Appelcake
1 Std.
Tahin en amandel-ijs op een stokje
Brak ocen
Bijentaart met glazuur
1 Std. 25 Min
Knapperige koekjes
1 Std. 30 Min
Gerookte zalm sneetjes
Brak ocen
Koffiedessert
15 Min
Bessenjamtaart
2 godz. 35 min
Gestoomde citroencake
2 Std. 20 Min
Chocoladetaart met sinaasappel
2h 40min
Chocoladetaart en gezouten karamel
3 Std. 15 Min