Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Het deeg
- 70 g ongezouten boter, in stukken
- 40 g suiker
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
Vulling
- 250 g suiker
- 1 citroen, enkel de gele zeste
- 100 g ongezouten boter, zachte boter
- 250 g roomkaas, in stukken
- 7 eieren, gescheiden
- 40 g citroensap
- 1 tl citroen aroma
- 1 tl natuurlijke amandel extract
- ¼ tl fijn zout
- 1000 g ricotta
- 70 g maïzena (zetmeel)
Citroenglazuur
- 100 g bloemsuiker
- 30 g citroensap
- verse blauwe bessen, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1683 kJ / 400 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citroencake
2 Std.
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Yoghurtcake
1 Std. 40 Min
Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
Brak ocen
Veenbes & rode biet koekjes
Brak ocen
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1h
Havertaart
Brak ocen
Kipfricassee
Brak ocen
Spaghettini linzen-bolognese, gebakken met salami
1 Std. 10 Min
Citroenmeringuetaart
2h 30min
Cheesecake (gebakken)
7小时 20 分钟
Cheesecake (ongebakken)
5 godz. 30 min