Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Het deeg
- 70 g ongezouten boter, in stukken
- 40 g suiker
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
Vulling
- 250 g suiker
- 1 citroen, enkel de gele zeste
- 100 g ongezouten boter, zachte boter
- 250 g roomkaas, in stukken
- 7 eieren, gescheiden
- 40 g citroensap
- 1 tl citroen aroma
- 1 tl natuurlijke amandel extract
- ¼ tl fijn zout
- 1000 g ricotta
- 70 g maïzena (zetmeel)
Citroenglazuur
- 100 g bloemsuiker
- 30 g citroensap
- verse blauwe bessen, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1683 kJ / 400 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citroenmeringuetaart
2sa 30 dk
Garnaal en zoete aardappel beignets
55 min
Verloren brood met peer, gember en bessenjam
Brak ocen
Appelcake
1h
Yoghurtcake
1h 40min
Spookachtige snacks
1sa 15 dk
Citrus lekkernij
50min
Amaretti van abrikoos
40min
Pizzarolletjes met worst
1 Std. 20 Min
Havertaart
Brak ocen
Avocadomayonaise
15 min
Worteltaart
2sa