Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di burro, a pezzi
- 250 g di farina + q. b. per spianare
- 1 uovo
- 100 g di acqua
- 3 cucchiai di olio di semi di girasole
- ¼ di cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di nocciole sgusciate, con la buccia, intere
- 500 g di mele (ad es. Braeburn o Boskoop), sbucciate, private del torsolo, a pezzi (3 cm)
- 50 g di uvetta sultanina
- 4 cucchiai di zucchero
-
2
cucchiai di rum
lub 2 cucchiai di succo di mela - ¼ di limone, biologico, la scorza grattugiata
- 1 cucchiaio succo di limone
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
Salsa alla vaniglia
- 500 g di latte
- 3 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaio di amido di mais
- 1 uovo (v. consigli)
- 1 stecca di vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Torta di carote argoviese
2 Std.
Polenta ticinese
45 Min
Crostata al rabarbaro
55min
Vin brûlé bianco
20min
Barrette ai frutti di bosco
1 Std.
Chips croccanti con guacamole
1 Std.
Panini del 1° Agosto
1 Std. 10 Min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Crostata alla pancetta e porri
1 Std.
Riso casimiro
45 Min
Treccia bernese
1h 45min