Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crespelle
- 250 g di farina
- 500 g di latte
- 15 g di olio di oliva + q.b. per friggere
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di foglie di spinaci, surgelate, (scongelate e strizzate)
Ripieno
- 200 g di formaggio semistagionato, tagliato a pezzi (es. Cheddar)
- 180 g di prosciutto cotto, a fette, tagliato a pezzi (3 cm)
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1057 kJ / 253 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettine di carne con purea di patate
1 godz.
Polenta ticinese
45 min
Stelle alla cannella
1h 30min
Tagliata di manzo con salsa teriyaki e riso
2 godz.
Verdure ripiene
1 godz. 20 min
Cake svizzera
15 godz.
Crostata al rabarbaro
55min
Dip di datteri e curry
5 min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50min
Knöpfli
50min
Focaccine fantasia
2 godz. 5 min
Polpette croccanti di tacchino e lenticchie
40min