
Urządzenia i Akcesoria
Pommes Dauphine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions
Składniki
Purée de pommes de terre
-
d'eau1000 g
-
de pommes de terre à chair ferme épluchée, en morceaux (2-3 cm)800 g
-
de beurre salé en cubes75 g
Pâte à choux
-
d'eau115 g
-
de beurre salé en cubes25 g
-
de sel¼ c. à café
-
de farine blanche80 g
-
œufs, de taille moyenne (53-63 g)2
Finition
-
jaunes d'œufs de taille moyenne3
-
de sel1 c. à café
-
de poivre noir moulu1 pincée
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
58.4 kcal /
244.2 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
6.4 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Recevoir simplement
10 Przepisów
Beneluks
Beneluks