Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre
- 450 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 339 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
4 godz. 50 min
Meringues de l'Emmental
2h 15 min
Crème au chocolat
3h 15min
Sucettes au chocolat blanc et à la noix de coco
Brak ocen
Vinaigrette aux poivrons
5 min
Palourdes marinières
30 min
Macarons au caramel
1h 50min
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Dessert au café
15min
Shake protéiné choco-vanille
10 min
Gâteau à la crème
45 Min
Velouté de tomates
35 Min