Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mandorle crude, pelate
- 2 spicchi di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di mollica di pane bianco, (del giorno prima)
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto di Sherry
- 800 - 1000 g di acqua, fredda
- 20 - 30 acini di uva bianca, pelata, (per guarnire)
- 30 g di mandorle affettate a lamelle, tostate, (per guarnire)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1 godz. 15 min
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Riso pilaf
Brak ocen
Panini con insalata di uova
15 min
Pepata di cozze
55min
Minestra di pomodori con quark
25 Min
Pizza prosciutto e funghi
Brak ocen
Brodo di pesce e gamberi
20min
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1 godz. 15 min
Salsa di cozze al curry
Brak ocen
Salsa barbecue
20min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min