Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mandorle crude, pelate
- 2 spicchi di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di mollica di pane bianco, (del giorno prima)
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto di Sherry
- 800 - 1000 g di acqua, fredda
- 20 - 30 acini di uva bianca, pelata, (per guarnire)
- 30 g di mandorle affettate a lamelle, tostate, (per guarnire)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di peperoni
20 min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 min
Carciofi alla romana
50 min
Burro
40 min
Stufato di manzo con patate e pasta
Değerlendirme yok
Limonata
5min
Struffoli
1h
Fagotto napoletano
2h 15min
Plumcake al cioccolato e zenzero candito
1 godz. 30 min
Soufflé di spinaci e uova
35 min
Pentolata di riso e zucca
50 min
Vellutata di pomodori
35 min