Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl, nativ
- 350 g rote Peperoni, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Zweigchen frisches Basilikum
- 2 TL feinkörniges Salz
- 1 Zweigchen frischer Thymian
- 1 Zweigchen frischer Rosmarin
- 1 Prise roter Chili, alle Sorten (opcjonalnie)
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 2 - 3 Sardellenfilets in Öl oder Salz, gut abgetropft
- 700 g Pouletschenkel, ohne Haut, mit Knochen (Schenkel und Beinchen getrennt)
- 100 g Lagerbier
-
50
g Gemüse-Bouillon (opcjonalnie)
lub 50 g Wasser + 1 TL Gemüse-Bouillon (opcjonalnie) - 1 Prise weisser Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40 Min
Couscous mit Lamm und Gemüse
50 Min
Gelber Reis mit Poulet
40 Min
Orientalischer Pouleteintopf mit Couscous
45 Min
Spaghetti mit Lammragout
50 Min
Zitronenpoulet
50 Min
Pouletpfanne mit Safran und Orange
1小时 35 分钟
Currywürstchen mit Linsen
1h
Orientalisches Rindsragout mit Perlencouscous
40 Min
Rindsstroganoff
45 Min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1h
Blanquette de veau (Weisses Kalbsvoressen)
1 Std. 15 Min