Poulet mit Ei und Mandelsauce
TM5 TM6

Poulet mit Ei und Mandelsauce

3.0 (4 oceny)

Składniki

  • 100 g Mandeln, geröstet
  • 2 Eier, hartgekocht
  • 100 g natives Olivenöl extra
  • 300 g Zwiebeln, in Stücken
  • 3 Knoblauchzehen
  • 1200 g Pouletoberschenkel, mit Haut
  • 200 g Weisswein
  • 50 g Wasser
  • 1 Prise Safranfäden
  • 1 TL Salz
  • 2 Lorbeerblätter, getrocknet
  • 1 Prise Pfeffer, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2312 kJ / 553 kcal
Białko
50.62 g
Węglowodany
5.17 g
Tłuszcz
35.92 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy