Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln, geröstet
- 2 Eier, hartgekocht
- 100 g natives Olivenöl extra
- 300 g Zwiebeln, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 1200 g Pouletoberschenkel, mit Haut
- 200 g Weisswein
- 50 g Wasser
- 1 Prise Safranfäden
- 1 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 553 kcal
- Białko
- 50.62 g
- Węglowodany
- 5.17 g
- Tłuszcz
- 35.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trutenburger
1 Std. 25 Min
Gebackener Spinat mit Eiern
35 Min
Pouletspiesse mit Reis
1 Std. 40 Min
Pouletschenkel mit Mole verde
1 Std.
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 Min
Poulet Tajine mit Honig und Zwetschgen
40 Min
Orangencouscous mit gedämpftem Lachs
35 Min
Drei-Gänge-Menü für zwei in 30 Minuten
1 Std. 15 Min
Peking Chicken
45 Min
Teriyaki-Pouletschenkel
2h 5min
Linguine mit Riesencrevetten
30 Min
Gefüllte Pouletbrustpäckchen mit Kartoffeln
55min