Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp sea salt
- 2 fresh salmon fillets, skin on, boneless (approx. 5 oz ea.)
- 2 sprigs parsley, plus extra to garnish
-
2
sprigs dill, fresh
lub 2 sprigs thyme, fresh - 6 pieces lemon peel, divided
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 63 oz water, to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
- 2 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3960 kJ / 946.5 kcal
- Białko
- 80.9 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 66.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 3092.7 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 godz.
Sautéing Shrimp
15 Min
Vietnamese Egg Coffee
10 min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6) Metric
2 godz.
Roasted Garlic
15 Min
Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
1 godz. 10 min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Sous-vide Steak with Creamy Lemon Sauce
1 godz. 30 min
Steamed Egg Cups
20min
Shrimp Sauté
25min
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55 min
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min