Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ½ oz hoisin sauce
- 4 oz ketchup
- 3 oz dark brown sugar
- 3 oz dry sherry
- 2 ½ oz soy sauce, light
- ¾ tsp Chinese five spice powder
- 2 pork tenderloins (approx. 2-2½ lb total)
- 8 oz jasmine rice
- 30 oz water
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- green onions, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Korean Beef Sauté
1 Std. 25 Min
Sweet and Sour Pork
35 min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Sweet and Sour Pork Ribs
30 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1 Std. 25 Min
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1h 40min
Braised pork belly
55min
Pork Tenderloin with Spicy Coconut Sauce, Garlic Naan and Cucumber Salad
1h 45min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Peking-Style Duck Pancakes
11 Std. 25 Min