Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 11.6 mg
Alternatywne przepisy
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Sambal chilli
35min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1h 10min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1h 20min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1h
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Ais Kepal Gula Melaka (Shaved Ice with Palm Sugar Syrup)
20 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min