Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- zonnebloemolie, om in te vetten
- 60 g middelharde kaas (bv. cheddar, gruyère etc.), in stukken (1,5 cm)
- 100 g wortelen, in stukken (2.5 cm)
- 70 g hazelnoten, met schil
- 100 g zonnebloemolie
- 180 g melk
- 2 eieren
- 250 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 ½ tl fijn zout
- ½ tl gemalen cayennepeper (opcjonalnie)
- 250 g diepgevroren doperwtjes, ontdooid
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1039 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut 'Mac & Cheese'
45min
Gekruide lamstaart
40 min
Salade met zwarte rijst, aardbeien en feta
1 godz.
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 min
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1 godz.
Krokante olijven
1 godz. 30 min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 min
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40 min
Salade met kip en spelt
1 godz. 15 min
Stoofgerecht met tofu
30 min
Haverkoekjes op een stokje
1 godz. 30 min
Boterkoekjes
50 min