Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease bowl
- 1 oz sugar
- 8 oz carrots, sliced (1 in.)
- 8 oz parsnips, in pieces (1 in.)
- 16 oz carrot juice (100% juice)
- 6 oz whole milk
- 4 oz all-purpose flour
- 3 egg yolks, from large eggs
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fresh thyme leaves
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 egg whites, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180.2 kJ / 282.1 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 232.2 mg
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Leek Pie
1 godz. 45 min
Ratatouille
40 min
Broccoli Salad (TM5 Metric)
10min
New Jersey Tomato Pie
45 min
Mushroom and Spinach Strata
2 godz. 10 min
Zucchini and Cheese Soufflés
40 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1 godz. 10 min
Baked Spinach and Eggs
35 min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min