Root Vegetable Soufflé

Root Vegetable Soufflé

4.1 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • unsalted butter room temperature, plus extra to grease bowl
    2 oz
  • sugar
    1 oz
  • carrots sliced (1 in.)
    8 oz
  • parsnips in pieces (1 in.)
    8 oz
  • carrot juice (100% juice)
    16 oz
  • whole milk
    6 oz
  • all-purpose flour
    4 oz
  • egg yolks from large eggs
    3
  • freshly squeezed lemon juice
    2 tsp
  • fresh thyme leaves
    1 tsp
  • ground allspice
    ¼ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • egg whites from large eggs
    5

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 232.2 mg
Białko 8 g
Kalorie 1180.2 kJ / 282.1 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...