
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter room temperature, plus extra to grease bowl
- 1 oz sugar
- 8 oz carrots sliced (1 in.)
- 8 oz parsnips in pieces (1 in.)
- 16 oz carrot juice (100% juice)
- 6 oz whole milk
- 4 oz all-purpose flour
- 3 egg yolks from large eggs
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fresh thyme leaves
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 egg whites from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 282.1 kcal / 1180.2 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 232.2 mg