![Root Vegetable Soufflé Root Vegetable Soufflé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a6faf552-b8d1-48b5-b0d8-5443203ee4f2/Derivates/246711af-85d7-4e73-89e1-b1d752367143.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease bowl
- 1 oz sugar
- 8 oz carrots, sliced (1 in.)
- 8 oz parsnips, in pieces (1 in.)
- 16 oz carrot juice (100% juice)
- 6 oz whole milk
- 4 oz all-purpose flour
- 3 egg yolks, from large eggs
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fresh thyme leaves
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 egg whites, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180.2 kJ / 282.1 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 232.2 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant and Tomato Pasta
45 min
Crawfish Toast with English Pea Ricotta and Wild Mushroom Brandy Butter
1 godz. 25 min
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40 min
Chicken and Farro Harvest Salad
1 godz. 45 min
Yogurt Miso Potato Salad
35 Min
Vegetarian Lasagna
2 godz. 30 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Lentil Loaf
1 Std. 10 Min
Purple Cabbage with Pecan Salad
15min