Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease bowl
- 1 oz sugar
- 8 oz carrots, sliced (1 in.)
- 8 oz parsnips, in pieces (1 in.)
- 16 oz carrot juice (100% juice)
- 6 oz whole milk
- 4 oz all-purpose flour
- 3 egg yolks, from large eggs
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fresh thyme leaves
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 egg whites, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180.2 kJ / 282.1 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 232.2 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Vegetable Soup
35min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Potato Pancakes
45min
Vegetable Pancakes
30min
Lentil Moussaka
2h 20min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1u. 10min
Tarragon Chicken Quiche
1 godz. 25 min
Zucchini and Cheese Soufflés
40min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50 min
Scalloped Potatoes
2h 30min
Butternut Squash Coconut Curry
40min