Butternut Queso (Matthew Kenney)

Butternut Queso (Matthew Kenney)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
42 oz

Składniki

  • cashews
    9 oz
  • water to soak
  • butternut squash peeled, deseeded and cut into pieces (2 in.)
    6 oz
  • vegetable stock
    16 oz
    16 oz water, plus 2 tsp vegetable stock paste
  • nutritional yeast
    2 oz
  • extra virgin olive oil
    6 oz
  • apple cider vinegar
    1 ½ oz
  • chili powder
    1 tbsp
  • chili flakes
    1 ½ tsp
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • tortilla chips
  • guacamole to garnish
  • pico de gallo to garnish
  • fresh jalapeño pepper sliced, to garnish
  • fresh cilantro chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 oz

Sód 50.2 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 318.3 kJ / 76.1 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...