Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallots, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp rapeseed oil
- 100 g spring onions, cut in pieces
- 2 slices farmhouse bread, cut in cubes (2 cm)
- 100 g bacon cubes
- 10 g wheat flour
- 1 rabbit, whole, skinless, head removed, cut in pieces
- 100 g dry white wine
- 400 g fresh white button mushrooms, cut in quarters
- 1 bouquet garni
- 420 g water
- 1 chicken stock cube (for 0.5 l)
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground pepper
- 600 g new potatoes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2387 kJ / 571 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min
Zurich-style veal strips with potatoes
2u. 50min
Pork fillet with mustard
35 min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8 Std. 30 Min
Avocado Tomatillo Salsa
10min
Light blue coloured eggs
Brak ocen
Chicken with tomato sauce
1h
Chicken with egg and almond sauce
45 min
Greek style pork stew
45 min
Rabbit stew
1h
Stuffed tomatoes
50 min