Urządzenia i Akcesoria
Chicken Liver Pate
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
12 portions
Składniki
-
yellow onion cut into 1 in. pieces6 oz
-
unsalted butter divided9 oz
-
chicken livers cleaned and trimmed18 oz
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
dried rosemary½ tsp
-
ground cloves1 pinch
-
3 tbsp sherryport wine3 tbsp
-
2 tbsp brandybourbon whiskey2 tbsp
-
heavy whipping cream2 tbsp
-
fresh baguette to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 portions
Białko
90 g
Kalorie
11121 kJ /
2658 kcal
Tłuszcz
243 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Picnic
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Smoked Salmon Dip
10 min
Liver cake
1 godz. 50 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Anise-cured salmon
14 godz. 10 min
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50 min
Pâtè with Riesling
3 godz.
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 godz. 20 min
Liver Cake
1 godz. 50 min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Orange Liqueur Zabaglione
15 min
Brandy Chicken Liver Pâté
3 godz. 25 min