Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz yellow onion, cut into 1 in. pieces
- 9 oz unsalted butter, divided
- 18 oz chicken livers, cleaned and trimmed
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp dried rosemary
- 1 pinch ground cloves
-
3
tbsp port wine
lub 3 tbsp sherry -
2
tbsp bourbon whiskey
lub 2 tbsp brandy - 2 tbsp heavy whipping cream
- fresh baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 12 portions
- Kalorie
- 11121 kJ / 2658 kcal
- Białko
- 90 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 243 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Mash
25 min
Brandy Chicken Liver Pâté
3u. 25min
Tuna Tartare
40 min
Keto Cranberry Sauce
20 min
Cauliflower Mash
25 min
Tuna Dip
10 Min
Cherry Clafoutis (Ludo Lefebvre)
3h 15min
Mustard and dill vinaigrette
5min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Ninguna valoración
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Chicken Liver Parfait
2 Std. 40 Min