Chicken Liver Pate

Chicken Liver Pate

4.7 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
12 portions

Składniki

  • yellow onion cut into 1 in. pieces
    6 oz
  • unsalted butter divided
    9 oz
  • chicken livers cleaned and trimmed
    18 oz
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • dried rosemary
    ½ tsp
  • ground cloves
    1 pinch
  • port wine
    3 tbsp
    3 tbsp sherry
  • bourbon whiskey
    2 tbsp
    2 tbsp brandy
  • heavy whipping cream
    2 tbsp
  • fresh baguette to serve

Wartości odżywcze na 12 portions

Kalorie 2658 kcal / 11121 kJ
Białko 90 g
Tłuszcz 243 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...