Wersje kompatybilne
Volkorenpasta met garnalen en crème van kikkererwten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g sjalotten
lub 1 teentje knoflook - 1 takje verse rozemarijn, gewassen en gedroogde naaldjes
- 30 g extra vergine olijfolie, plus extra naar believen
- 20 g wortelen, in stukken (3-4 cm)
- 20 g selder, in stukken (3-4 cm)
- 180 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 200 g water
- ½ tl fijn zout
- 100 g volkorenpasta, gedroogd, het type fusilli of ander type volkorenpasta (bv. macaroni, penne etc.)
- 60 g gepelde garnalen, vers (opcjonalnie)
- extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soba noodle mee goreng
Brak ocen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30min
Scandinavische brunch
Brak ocen
Broccoli-ham omelet
35min
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30min
Vegan red velvet cupcakes
4 Std.
Geluksbal-raketspiezen
Brak ocen
Paddenstoelentaart
1h 30min
Driegangen maaltijd voor twee
1 Std. 15 Min
Paella met kidneybonen
55 min
Pikante kalkoensatés
1h
Kikkererwtensoep met spinazie
40min