Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 2 tl extra vergine olijfolie (zie tip) (opcjonalnie)
- 900 g bloemige aardappelen, in stukken (5 cm)
- 285 g runderbouillon
- 4 eieren, op hun geheel, gespoeld (opcjonalnie)
- 1 tl honing
- 4 el graanmosterd
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 stengels selder, gebeiteld
- 1 gepekelde augurk, in kleine blokjes
- 10 - 15 takjes verse bieslook, gehakt, en iets meer als afwerking
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- paprikapoeder, om te garneren, naar eigen smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 775.2 kJ / 185.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 387.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fatayer met kaas en munt
2h
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15 Min
Speculoos druiven tiramisu
1 Std.
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30 Min
Pastasalade met kip
1h 15 min
Turkse gekruide lamshapjes
Brak ocen
Aardappelnestjes met crème fraîche en gerookte zalm
2h 40min
350 g sjalot fruiten
Brak ocen
250 g sjalot fruiten
Brak ocen
Glutenvrije bloem
Brak ocen
200-300 g ui glaceren
Brak ocen
Gestoomde spiegeleieren
15 Min