Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 2 tl extra vergine olijfolie (zie tip) (opcjonalnie)
- 900 g bloemige aardappelen, in stukken (5 cm)
- 285 g runderbouillon
- 4 eieren, op hun geheel, gespoeld (opcjonalnie)
- 1 tl honing
- 4 el graanmosterd
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 stengels selder, gebeiteld
- 1 gepekelde augurk, in kleine blokjes
- 10 - 15 takjes verse bieslook, gehakt, en iets meer als afwerking
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- paprikapoeder, om te garneren, naar eigen smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 775.2 kJ / 185.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 387.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Avocadosap met dadels
5 min
Familie kip galette
1h 55min
Spaanse risotto
40min
Ontbijt gebak
40min
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30min
Gestoomde spinaziecake
35min
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1h
Aardappelsoep met curry
35min
Zoet ontbijtbrood
1h 30min
Soubisesaus
Brak ocen
Kip met warme aardappelsalade
55 min