Chicken with tomato sauce

Chicken with tomato sauce

4.4 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • onions cut into halves
    100 g
  • sunflower oil
    90 g
  • chicken meat, skinless and boneless cut into cubes (4 cm)
    600 g
  • ground white pepper
    2 pinches
  • tomato passata
    250 g
  • tomato purée (concentrated)
    35 g
  • vinegar
    20 g
  • salt
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • fresh mushrooms (opcjonalnie) cut into slices (e.g. button mushrooms)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 386 kcal / 1615 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...