Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g Schalotten
lub 1 Knoblauchzehe - 1 Zweigchen frischer Rosmarin, Blätter gewaschen und getrocknet
- 30 g Olivenöl, nativ, nach Belieben
- 20 g Karotten, in Stücken (3-4 cm)
- 20 g Sellerie, in Stücken (3-4 cm)
- 180 g weisse Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
- 200 g Wasser
- ½ TL feinkörniges Salz
- 100 g Vollkorn-Pasta, getrocknet (z. B. Fusilli, Macaroni, Penne, etc.)
- 60 g Krevetten, roh, geschält (opcjonalnie)
- Olivenöl, nativ
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine mit Zitronen-Kräuter-Pesto
25min
Penne mit Thon
35min
Balsamico-Lachs und Zucchetti-Nudeln
25min
Karotten-Hackbällchen mit Ratatouille
35min
Gelber Reis mit Poulet
40 menit
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30min
Pastasalat mit Gemüse
1 godz.
Orientalisches Rindsragout mit Perlencouscous
40 menit
Poulet-Süsskartoffel-Galette
1 Std. 55 Min
Sellerie-Karotten-Tätschli
20 min
Quinoa-Taboulé mit Thon
40 menit
Gebratene Glasnudeln mit Gemüse
30min