Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe, zerbröckelt
lub 2 TL Trockenhefe -
400
g Pizzamehl
lub 400 g Manitoba-Mehl - 1 TL Salz
Füllung
- 20 g Olivenöl, nativ
- 1 Knoblauchzehe
- 60 - 80 g gelbe Peperoni, in Würfeln (1 cm)
- 60 - 80 g rote Peperoni, in Würfeln (1 cm)
- 500 g Champignons, frisch, geputzt, in dünnen Scheiben
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 2 rote Chili, frisch, scharf, frisch, entkernt
- 20 g Milch, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Älpler Magronen
45min
Spinatwähe
55 min
Lasagne mit Spargeln und Pilzen
2h
Crostini mit Champignons und Fontina
35min
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50min
Berner Rösti
40min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50min
Zwiebelwähe
1 Std. 15 Min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 Std. 10 Min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50min
Zitronenroulade
3 Std.