Vellutata di finocchio e carote

Vellutata di finocchio e carote

4.7 74 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano tagliato a pezzi (3 cm)
  • 350 g di finocchio tagliato a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di carote pelate e tagliate a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di porro tagliato a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio di oliva
  • 500 g di acqua
  • 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.1 g
Kalorie 711 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...