Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g di olio di oliva
- 170 - 200 g di misto per soffritto (cipolla,cipollotti, porri) a pezzi (2 cm)
- 700 - 800 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano) a pezzi (2 cm)
- 750 - 850 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Crema di zucchine
30 min
Vellutata di finocchio e carote
40min
Impasto per pizza
1h
Gelato veloce alla frutta
10min
Purè di patate
50 min
Gnocchi di patate
1h 30 min
Risotto alla parmigiana
30 min
Passato di verdure
50 min
Vellutata di verdure
40min
Vellutata di piselli
40min
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Purè di patate
45 min