Vellutata di piselli
TM6 TM5 TM31

Vellutata di piselli

4.9 (7 ocen)

Składniki

  • 150 g di cipolla, tagliata a metà
  • 20 g di burro
  • 1000 g di piselli verdi, freschi
    lub 1000 g di piselli surgelati
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado di pollo per brodo fatto in casa
    lub 1 cubetto di dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
  • 200 g di crème fraîche, min 30% di grassi
    lub 200 g di panna acida
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • ½ cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
778 kJ / 187 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy