
Wersje kompatybilne
Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 γρ. κρεμμυδάκια εσαλότ καθαρισμένα
- 150 γρ. κόκκινο κρασί
- 300 γρ. καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια (1 εκ. x 7 εκ.)
- 1 χοιρινό ψαρονέφρι (500 γρ., περίπου Ø 6 εκ.)
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 130 γρ. νερό
-
½
κ.γλ. πάστα σπιτικού ζωμού κρέατος
lub ½ κύβο ζωμού κρέατος - 8 κεδρόμηλα (juniper berries) (opcjonalnie)
-
25
γρ. μαρμελάδα κεράσι
lub 25 γρ. μαρμελάδα από κόκκινα μούρα - 20 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. κορν φλάουερ (άμυλο)
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 250 kcal / 1047 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g