Dim sum 'Shao mai'

Dim sum 'Shao mai'

3.8 10 ocen
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
40 pieces

Składniki

  • carrot
    10 g
Shao mai dough
  • water
    50 g
  • plain flour
    180 g
  • egg
    1
Filling
  • boneless skinless pork belly cut into pieces (3 cm)
    300 g
  • fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)
    15 - 20 g
  • piece fresh ginger (opcjonalnie) peeled, cut into thin slices
    5 - 10 g
  • peeled raw prawns deveined
    270 g
  • plain flour for dusting
  • sugar
    1 tbsp
  • sesame oil (30 g, see Tips)
    2 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • gluten free cornflour
    1 tsp
  • vegetable oil for greasing
  • water
    500 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 57 kcal / 240 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...