Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Chinese vermicelli noodles (made from mung beans or rice)
- warm water, for soaking
- 70 g garlic cloves
- 40 g oil
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- ¼ tsp ground white pepper
- 35 g sugar
- 40 g soy sauce
-
20
g rice wine
lub 20 g white wine - 700 g water
- 200 - 250 g medium raw prawns, peeled and deveined
- 200 gram green beans
- 50 g spring onions/shallots, cut into thin slices (3 mm) or curled (see Tips), for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti carbonara
35 min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35 min
Pasta with tuna
30 Min
Lemon chicken with crispy potatoes
2h 40 min
Chicken and cashews
55 Min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Linguine with salmon and herbs
25 λεπτ.
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 min
Rice salad
1h
Chicken and prawn noodles
30 Min