![Pan plano libanés Pan plano libanés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/168652.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de levadura seca instantánea
- 200 g de agua
- 85 g de aceite de oliva
- 300 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 1 ¼ cditas de sal
- 4 cucharaditas de zataar (vea el tip)
- Wartości odżywcze
- na 20 piezas
- Kalorie
- 8740 kJ / 2080 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 220 g
- Tłuszcz
- 120 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hogaza de papa
3 Std. 35 Min
Samosa (empanadas vegetarianas)
1 Std. 30 Min
Naan (pan hindú)
2 Std.
Falafel
55 min
Tarta de guayaba y chile habanero
1h
Hojaldre rápida
1 Std. 20 Min
Tabule
30min
Keppe charola
1 godz. 40 min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2h 30 min
Falafel envuelto en pan plano (pan r’gaif ) con salsa tahini
1h 25 min
Clafoutis de higo
1 Std. 30 Min
Sopa de lima yucateca
40min