Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 150 g farina + q.b. per infarinare
- 70 g di burro, freddo e a pezzi + q.b. per imburrare
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 50 g di speck tirolese, a fette
- 400 g di pomodori ciliegino, tagliati a metà
- 1 cipolla rossa, tagliata a metà
- 250 g di mascarpone
- 50 g di latte
- 3 uova
- 20 g di maizena
- ¾ di cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1328 kJ / 317 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Crostata di cipolle e formaggio
1óra 15p
Polenta ticinese
45 min
Empanada di tonno
1óra 10p
Pane ripieno Margherita
3 godz. 15 min
Panini del 1° Agosto
1óra 10p
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Insalata di pasta
35 min
Insalata di sedano rapa e mele
10 min
Salmone con salsa al mango, taccole e carote
1óra
Brownies alle noci
Brak ocen
Treccia bernese
1óra 45p