Quiche al mascarpone e pomodori

Quiche al mascarpone e pomodori

4.4 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • 150 g farina + q.b. per infarinare
  • 70 g di burro freddo e a pezzi + q.b. per imburrare
  • 50 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Farcitura
  • 50 g di speck tirolese a fette
    50 g di prosciutto di montagna affumicato, a fette
  • 400 g di pomodori ciliegino tagliati a metà
  • 1 cipolla rossa tagliata a metà
  • 250 g di mascarpone
  • 50 g di latte
  • 3 uova
  • 20 g di maizena
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 8 g
Kalorie 1328 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...