Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 300 g de farine, et un peu pour le moule
- 150 g de beurre froid en morceaux, et un peu pour le moule
- 50 g de sucre
- 100 g d'eau froide
Garniture
- 30 - 50 g d'eau
- 800 - 1000 g de pommes, par ex. Granny Smith, pelées, en morceaux (2-3 cm)
- 10 g de jus de citron frais
- 100 g de sucre
- 1 - 2 c. à café de cannelle moulue
- 1 blanc d'œuf, légèrement battu
- 40 g de panure
Finitions
- 1 jaune d'œuf, légèrement battu
- 1 c. à soupe de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volcan au chocolat
15min
Pizza alla marinara
1 godz. 35 min
Röstis de légumes racines
Brak ocen
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Focaccia aux oignons
2 godz. 20 min
Crackers au fromage
2j 30 menit
Cupcakes framboise-coco
2 godz. 20 min
Salade à la grecque et croûtons
25 min
Tarte flambée vaudoise
1j 30 menit
Focaccia croustillante
2j 10 menit
Ravioli à la ricotta et sauce aux aubergines
1 Std. 40 Min
Gâteau à la crème
45 Min