Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de lait
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 60 g de sucre
-
20
g de sucre vanillé, maison
lub 1 sachet de sucre vanillé - 370 g de farine, et un peu pour la pâte
- 40 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- de l’huile pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise au soja
40min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Caramels au beurre salé
1h 45min
Röstis de légumes racines
Brak ocen
Tarte aux fraises et chocolat
3 Std.
Hot-dogs grillés
2h
Churros
1h 15min
Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat
8h 50min
Biscuits fourrés type Oréo®
3 Std. 50 Min
Biscuits à la cuillère
40min
Boulettes sur purée Parmentier
1h
Escargots noix-cannelle
2h 10min