Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g d'eau
- 80 g de beurre
- 30 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 150 g de farine
- 3 œufs
La friture
- 2 l d'huile de friture (voir Remarque)
- 70 g de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 228 kJ / 55 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Glaçage
5min
Mini-Donuts
2h 45min
Éclairs au chocolat
1 Std. 15 Min
Biscuits de Noël façon sucre d'orge
1 godz. 45 min
Génoise
1 Std. 50 Min
Churros
1h
Rouleaux impériaux (nems)
30 min
Gâteau en forme de chiffres pour les 50 ans de Thermomix®
5h
Sablés viennois au chocolat
50min
Escargots noix-cannelle
2 Std. 10 Min
Petits pains burger (buns)
1 godz. 45 min
Pancakes américains
40 min