Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g curgete cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- Azeite q.b. p/ untar
- 30 g sementes de sésamo brancas
- 15 g óleo de sésamo
-
5
g folhas de hortelã-pimenta, só as folhas
lub 5 g hortelã, só as folhas - 40 g sumo de limão
- ½ c. chá de sal
- 80 g iogurte grego
- Tostas q.b. p/ servir
- Azeite q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 83 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada com maionese de manjericão e lima
35min
Noodles de curgete com molho de castanha do Brasil
4h 5min
Risoto com ervas aromáticas
40 min
Pataniscas de brócolos e ketchup de pimentos
1 godz. 45 min
Patê de feijão branco e pimentos
1h 10min
Gaspacho
30 min
Azeite de citrinos
168h
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1h
Húmus de tomate e feijão-branco
5min
Húmus de manjericão
20 min
Beringiza = beringela + piza
45 min
Salada morna de couve-roxa
35min