
Urządzenia i Akcesoria
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Knoblauchzehe1
-
Knollensellerie in Stücken100 g
-
Butter40 g
-
Wasser900 g
-
Malzbier500 g
-
Rindsuppenwürfel (für je 0,5 l)2
-
Salz nach Geschmack1 - 2 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 ½ TL
-
Paprikapulver, edelsüß1 TL
-
Schweinefleisch mit Schwarte (z. B. Schweineschulter oder magerer Bauch)1600 g
-
Erdäpfel in Stücken150 g
-
Karotten in Stücken150 g
-
Kümmel, ganz nach Geschmack1 - 2 TL
-
Kakaopulver (opcjonalnie)1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
570 kcal /
2388 kJ
Białko
56 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Schmankerl
22 Przepisy
Austria
Austria