Pizza aux fruits de mer

Pizza aux fruits de mer

3.7 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 parts

Składniki

La pâte à pizza
  • 30 g d'huile d'olive
  • 220 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 20 g de levure boulangère fraîche
    2 c. à café de levure boulangère sèche, diluée dans un peu d'eau
  • farine de blé pour fariner
La garniture
  • 2 branches de persil frais
  • 2 - 3 gousses d'ail
  • 50 g de beurre demi-sel
  • 700 g de cocktail de fruits de mer surgelé
  • 10 g de farine pour fariner
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 80 g d'oignon émincé finement à l'aide d'une mandoline
  • 300 g de fromage spécial pizza

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 30.6 g
Kalorie 2328 kJ / 556.5 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 41.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...