Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 30 g d'huile d'olive
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche, diluée dans un peu d'eau - farine de blé, pour fariner
La garniture
- 2 branches de persil frais
- 2 - 3 gousses d'ail
- 50 g de beurre demi-sel
- 700 g de cocktail de fruits de mer surgelé
- 10 g de farine, pour fariner
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 80 g d'oignon, émincé finement à l'aide d'une mandoline
- 300 g de fromage spécial pizza
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2328 kJ / 556.5 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre au fromage et restes de viande
50min
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30min
Gratin de poisson
45min
Miniquiches au poisson
2h 10min
Pizza aux sardines
3 Std.
Soupe de poisson
40min
Pizza aux fruits de mer
2h
Pizza au saumon
1h 15min
Pizza au thon
1 Std. 40 Min
Lasagne de la mer
1h
Sandwichs d'œufs aux champignons
35min
Quiche aux fruits de mer, ail et persil
1h 45min