Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 80 g Risottoreis, z.B. Arborio-Reis
- 40 g Weißwein
-
220
g Hühnerbrühe, heiß
lub 220 g Gemüsebrühe, heiß - 5 g Butter
- Salz
- Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2745 kJ / 655 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto mit Zitrone
5min
Risotto milanese
35 min
Erbsen-Risotto
50 min
Tomatenrisotto
50 min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 min
Risotto
30 min
Tomaten-Risotto
35 min
Frankfurter Kräuter-Risotto
50 min
Risotto mit Varianten
40 min
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40 min
Risotto mit Rucola und Gorgonzola
30 min
Risotto alla Milanese
35 min