Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g olijfolie
- 1 ½ tl zoete paprikapoeder
- 4 tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 ½ tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 snuifje gemalen cayennepeper
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gedroogde peterselie
- 800 g ontvelde kippenborsten, in reepjes (2 cm)
- 500 g water
- 650 g aardappelen, gepeld, in blokjes (2 cm)
- 3 tl wijnazijn
- 1 tl suiker (opcjonalnie)
- 1 tl gedroogde basilicum
- 200 g kerstomaten, gehalveerd
- 60 - 80 g rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1978 kJ / 473 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Ovenschotel met kip en spek
1sa 10 dk
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 Min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 Min
Pastasalade met kip
1sa 15 dk
Warme aardappelen salade met de Peeler
Brak ocen
Kipfilets pizzaiola
55 dk
Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon
3 Std. 50 Min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40min
Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur
Brak ocen
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1 Std.
Huzarensalade
25 Min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 Min