Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g olijfolie
- 1 ½ tl zoete paprikapoeder
- 4 tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 ½ tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 snuifje gemalen cayennepeper
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gedroogde peterselie
- 800 g ontvelde kippenborsten, in reepjes (2 cm)
- 500 g water
- 650 g aardappelen, gepeld, in blokjes (2 cm)
- 3 tl wijnazijn
- 1 tl suiker (opcjonalnie)
- 1 tl gedroogde basilicum
- 200 g kerstomaten, gehalveerd
- 60 - 80 g rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1978 kJ / 473 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40min
Rijstsalade
1h
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Kip met rode paprika
1h 5min
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35min
Krokante kalkoenballetjes met linzen
Brak ocen
Pikante kalkoensatés
1h
Groenten-aardappelsalade met kip
1h 15min
Kip met amandelen
25min
Garnituur van courgette
30min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min