Wersje kompatybilne
Klebreiskuchen mit Gemüse und Schweinefilet (猪肉炒年糕)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Shiitakepilze, getrocknet
- Wasser zum Einweichen
- 20 g neutrales Öl
- 50 g Möhren, in Streifen (5 mm), siehe Tipp
- 1 TL Szechuan-Pfeffer, ganz (siehe Tipp)
- ¼ TL Zucker
- 15 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 15 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Chilipulver, siehe Tipp (opcjonalnie)
- 500 g Chinakohl, in Streifen (5 mm)
- 200 g Schweinefilet, in Streifen (5 mm)
- 500 g Klebreiskuchen, TK, aufgetaut, in Scheiben oder Streifen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2012 kJ / 481 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50min
Rindfleisch-Curry mit Tamarinde und Klebreis
9h
Garnelen mit grünem Tee (龙井虾)
4h 20min
Schwarzaugen-Bohnen-Ragout mit kleinen Tintenfischen
5 Std. 15 Min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1 Std. 10 Min
Puri
35min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45min
Pekingsuppe (酸辣汤)
45min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 Std.
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1 Std. 30 Min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 Min